Punjena paprika ali s CVJETAČOM umjesto riže

Neobična punjena paprika

Klasična punjena paprika, ali na malo drugačiji način, s cvjetačom umjesto riže. Bolje ispadne nego što zvuči.

Sastojci: 500 – 700 g mljevene junetine od lopatice ili buta, 7 do 8 srednje velikih žutih ili zelenih paprika, 1 srednje velika glavica cvjetače, sol, papar, slatka crvena paprika i ostali začini po želji

Priprema: Meso pripremite na uobičajen način (ja ga najprije propirjam na luku) i u njega umjesto riže umiješajte cvjetaču koju se kratko prokuhali na pari i usitnili da oblikom podsjeća na rižu. Gotovom smjesom punite paprike te dalje kuhajte kao klasičnu punjenu papriku.

Napomena: Ako netko od ukućana ne voli cvjetaču, ovo je idealan način da je “kamuflirate”. Ovako možete puniti i listove kiselog kupusa za ukusnu sarmu. Količinu namirnica prilagodite broju osoba za koje spremate obrok.

Ovaj recept orginalno je objavljen u magazinu Doktor u kući