Urednik

Gojko Drljača Foto: Biljana Blivajs / CROPIX

Gojko Drljača urednik je u vodećim hrvatskim nakladničkim kućama s 25-godišnjim iskustvom koji se odlučio posvetiti dijabetičarima.

Dobio je dijabetes tip 2 u trideset i devetoj godini života. Od tada je skupio je više od 15 godina dijabetičarskog iskustva. Šest je dugih godina bio na izuzetno visokim količinama inzulina i metformina. Iz čiste je dosade, ljeta 2019-og, dobavio nekoliko knjiga i znanstvenih istraživanja. Uz pomoć novih znanja uspio je preokrenuti tijek svog dijabetesa. Promjena načina života i prehrane vodila ga je putem drastičnog smanjivanja ovisnosti o lijekovima i inzulinu.

Od trenutka kad je shvatio što se uz pomoć novih znanja može napraviti s diajbetesom tipa 2, shvatio je da ima novu misiju: raspraviti pa promovirati sve što može spriječiti, preokrenuti ili barem zaustaviti razvoj dijabetesa.

Gojko Drljača u nakladničkom biznisu prošao je sve; od novinara početnika do visokih menadžerskih pozicija. Najveći dio karijere posvetio je praćenju ekonomije i biznisa. Bio je dio timova koji su šokantnim novinskim otkrićima mijenjali Hrvatsku. Napisao je stotine kolumni u kojima je uporno molio policy makere da povuku prave, reformske poteze. Oni na vlasti nisu željeli čuti. Sada želi pisati za dijabetičare jer vjeruje kako im može pomoći da žive zdravije i bolje.

Shvatio je da je istina o dijabetesu najveća priča koju želi napisati.