Sous vide pureća prsa koji “pjevaju” u limunu, maslacu, češnjaku i ružmarinu. Mljac!

Sous vide pureća prsa

Sastojci: 800 g purećih prsa, 1 limun, nasjeckani svježi ružmarin, 2 žlice maslaca, crni papar, 2 češnja češnjaka narezanog na ploške, sol

Priprema: Meso narezati na dva ili tri dijela. Posoliti, popapriti i staviti u vrećicu za vakuumiranje. U vrećicu dodati ružmarin, sok jednog limuna, maslac i narezani češnjak. Vrećicu zatvoriti (vakuumirati). Kuhati tri sata na 64°C. Kada je gotovo, izvaditi file iz vrećice, kratko prepeći na maslacu i servirati. Umak Sastojci: 2 žlice maslaca, vrhnje za kuhanje, ABC sir, 2 žlice senfa, 1 žumanjak Priprema: Na maslacu ugrijati slatko vrhnje i ABC sir. Kada se smjesa lagano počne zgušnjavati, dodati žumanjak i senf te skinuti s vatre.

Pripremila Mirta Kujundžić typeoneprincess.com

Prilog: Pire od cvjetače Sastojci: 100-150 g ABC sira, 1 velika cvjetača, 50 g maslaca, sol Priprema: Cvjetaču kuhati pet minuta na pari te je potom posoliti i zgnječiti vilicom. Umiješati ABC sir. Nije potrebno miksati da bude posve jednolična. Poslužiti toplo.

Za Doktor u kući ovaj recept pripremila je Mirta Kujundžić, mama male dijabetičarke tip 1.