Uh, što volim PEČENO meso: Osso buco!

Osso buco - kako ga ispeći Pripremila Mirta Kujundžić typeoneprincess.com

Pečeno meso, zapečena cvjetača i prokulice sa sezamom i sirom

Sastojci za pečenje: 2 kg teleće koljenice, mrkva, luk, sol, papar, majčina dušica, svježi ružmarin

Sastojci za prilog: 1 cvjetača, 500 g prokulica, 50 g sezama, 50 g sira grana padano, 2 žličice kurkume, sol, maslinovo ulje

Priprema: 1. Meso začiniti i staviti u veliku posudu za pečenje u pećnicu na 200 stupnjeva. Nakon sat vremena smanjiti jačinu pečenja na 170 stupnjeva i peći još dva sata uz povremeno okretanje. 2. Povrće skuhati na pari, posoliti i politi s malo maslinova ulja. Staviti ga u posudu za pečenje i posuti smjesom od izmiksanog sezama, sira i kurkume. Peći u pećnici 10-ak minuta pod gornjim grijačem, da se lagano zapeče. 3. Meso odvojiti od kosti i poslužiti sa zapečenim povrćem

Pripremila Mirta Kujundžić typeoneprincess.com